Nechutný národ! Česká tenistka Martincová se pustila do ruských fanoušků!

Tereza Martincová (tenistka) 7

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

30. ledna 2019 11:03

Čtyřiadvacetileté české tenistce Tereze Martincové sice patří až 181. pozice v žebříčku ženské tenisové asociace (WTA), přesto na sebe teď upoutala velkou pozornost! V ruském Petrohradu postoupila do hlavní soutěže přes domácí favoritku a fanoušci dávali najevo nelibost. A mladá tenistka si to nenechala líbit!

Martincová postoupila z kvalifikace přes favorizovanou Rusku Natálii Vichljancevovou, když ji celkem jednoznačně porazila 6:4 a 6:1. jenže ruským fanouškům se logicky vyřazení jejich oblíbenkyně nelíbilo. Česká tenistka se ale reakcemi diváků vůbec nenechala rozhodit.

Dokonce se do ni tvrdě pustila na sociálních sítích! „Po dnešní zkušenosti, když jsem hrála proti domácí hvězdě, jsem si opět uvědomila, jak jsme skvělej národ," napsala na Instagramu Tereza, která si na chování ruských fanoušků veřejně postěžovala.

„V životě jsem nezažila takové ,fandění', aby za celou dobu nezatleskali ani po výborné výměně, pokud jsem ji vyhrála já," stěžuje si tenistka. „Přísahám, že bylo hrobové ticho po každém mém vyhraném míči, ať už to byla výborná výměna, zabitý míč, eso, cokoli," zlobí se.

„Nejde o mě, ale o způsob podpory, který předvedli. Chápu, že fandí, ale pokud já dám dvojchybu a publikum vášnivě tleská? Nebo mezi prvním a druhým servisem slyším opakované výkřiky? Jakkoli se snaží rozhodit tu druhou, než je domácí," nebrala si servítky Češka.

Je to prý velký rozdíl oproti tomu, jak se chovají fanoušci čeští. „Když si vzpomenu na Prague Open, kde jste fandili neskutečně oboustranně, jsem hrdá na to, jací jsme," pochválila chování Čechů. „Jsem na vás opravdu pyšná, jelikož toto bylo nechutné. Dnes jsem nebojovala jen za sebe, ale za nás všechny, jelikož se nenechám porazit tak nechutným národem. Ne všichni Rusové jsou takoví, ale velká většina bohužel ano," dodala vytočená tenistka.

Její příspěvky vyvolaly takovou pozornost, že je tenistka nakonec smazala.

Témata: Tereza Martincová Rusko