Czech Tour 2023: Florian Lipowitz si připsal vítězství v druhé etapě

Ilustrační fotografie.

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. července 2023 18:39

Německý cyklista Florian Lipowitz z týmu Bora-hansgrohe si připsal vítězství v druhé etapě Czech Tour, která vedla z Olomouce na Pustevny. Díky tomuto triumfu se také dostal do čela průběžného pořadí závodu.

Nejlepším Čechem v této etapě byl Adam Ťoupalík z týmu Elkov-Kasper, který obsadil čtvrté místo. Celkově se momentálně nachází na sedmém místě Jakub Otruba z týmu ATT Investments.

Cyklisté se museli dnes na nejvýznamnějším českém závodě vyrovnat s nepříznivým deštivým počasím a zdolat náročný terén s celkovým převýšením 2840 metrů. Po druhém stoupání na Pustevny a ujetí 167 kilometrů mohl Florian Lipowitz oslavit své první profesionální vítězství s náskokem dvou sekund před norským jezdcem Perem Strandem Hagenesem.

Třetí místo obsadil s odstupem 23 sekund další norský cyklista Andreas Halland Johannessen. Adam Ťoupalík dojel do cíle ve velké dvacetičlenné skupině s odstupem 25 sekund.

Druhá etapa byla náročná a plná zajímavých soubojů, které přilákaly pozornost diváků i fanoušků cyklistiky. Výsledky této etapy posunuly německého jezdce Floriana Lipowitze na přední příčku celkového pořadí, což předznamenává napínavý boj o vítězství v dalších etapách Czech Tour. 

Témata: Cyklistika