Vondroušovou ocenil i Fiala: Vítězství ve Wimbledonu jsem prožíval, přiznal premiér

Markétu Vondroušovou přijal premiér Petr Fiala.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

21. července 2023 21:42

Premiér Petr Fiala (ODS) se v pátek setkal s tenistkou Markétou Vondroušovou, které poděkoval za vynikající reprezentaci České republiky. Vondroušová se o uplynulém víkendu stala další českou vítězkou nejprestižnějšího tenisového turnaje Wimbledonu.

"Moc rád jsem se setkal s Markétou Vondroušovou a osobně jí pogratuloval k obrovskému sportovnímu úspěchu. Ještě jednou blahopřeji," napsal Fiala na twitteru, kde také zveřejnil fotografii z dnešního setkání.

Předseda občanských demokratů připomněl, že tenis má rád a sám ho rekreačně hraje. "Finálový zápas jsem sledoval v televizi a prožíval ho. Je to o to více obdivuhodný výkon, že Markéta hrála jako nenasazená hráčka, což jí cestu turnajem ztížilo," poznamenal.

S tenistkou mluvil nejen o kariéře, ale i dalších plánech. "Každý, kdo hraje tenis profesionálně, sní o tom, že by mohl Wimbledon někdy vyhrát. Podaří se to ale jen několika lidem v každé tenisové generaci. Je to obrovský úspěch a skvělá reprezentace českého tenisu a České republiky," dodal.

Vondroušová v sobotním finále porazila Tunisanku Uns Džábirovou poměrem 6:4 v obou setech. Navázala tak na porevoluční triumfy Jany Novotné v roce 1998 a Petry Kvitové v letech 2011 a 2014.

Témata: Markéta Vondroušová Petr Fiala (ODS) wimbledon