Barbora Strýcová: Další český titul! Lepší rozlučku s Wimbledonem si představit nejde

Barbora Strýcová 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. července 2023 20:20

Na obrovský úspěch Markéty Vondroušové, která v sobotu na travnatém povrchu v All England Clubu coby první nenasazená hráčka v historii vyhrála slavný Wimbledon, dokázaly navázat v neděli další tři české tenistky a jeden český tenista. Největší pohádku napsala v neděli Barbora Strýcová.

Sedmatřicetiletá tenistka ve svém posledním vystoupení v kariéře v rámci svého nejoblíbenějšího turnaje vyhrála se svou tchajwanskou parťačkou Sie Šu-wej finále ženské čtyřhry nad párem Hunterová/Mertensová 7:5 a 6:4 a s wimbledonským turnajem se tak rozloučila s pohárem v ruce.

Stejně jako na sobotní finále dvouhry s Markétou Vondroušové, tak i na finále ženské čtyřhry s Barborou Strýcovou se dostavila Martina Navrátilová. Ta tak viděla úvod prvního setu, v němž hned dvakrát česko-tchajwanský pár ztratil svůj servis. Pokaždé se mu ale podařilo vrátit se do zápasu, až dospěl k vedení 5:4. Za tohoto stavu však nebyly využity hned tři setboly, ukončit sadu se tak vítězkám Wimbledonu z roku 2019 podařilo až za stavu 6:5, kdy tím konečným setbolem byl až ten šestý. V závěru této sady si při snaze odehrát míček Strýcová dokonce zvrtla nohu, v duelu ale naštěstí pokračovala.

Ovšem i tak potřebovala ve druhé sadě za stavu 2:1 poraněné místo nechat ošetřit. Následně se Strýcové a Šu-Wej povedlo soupeřky brejknout a dostat se tak do vedení 4:1. Nasazené trojky Hunterová-Mertensová ale dokázaly vyrovnat. Jenže to by nebyla Strýcová, aby se nezakousla a neustále se nehecovala ke stále lepším výkonům. I proto tak za chvíli česko-tchajwanský pár vedl 5:4, aby se pak mohl po druhém využitém mečbolu začít radovat z dalšího wimbledonského titulu.

"Je to ještě speciálnější než v roce 2019. Obě trofeje jsou speciální, ale tahle má za sebou silnější příběh. Porodila jsem syna, dlouho jsem nehrála. Vloni jsem napsala Šu-wej, jestli se sem v roce 2023 zkusíme vrátit a znovu pocítit tu atmosféru. A ona na to: Ano, pojďme do toho. Pojďme se bavit. A teď jsme tady s trofejí. Je to šílené," uvedla po zápase v rozhovoru Strýcová, která tak mimo jiné potvrdila, že se jedná o její poslední účast ve Wimbledonu. Ukáže se ale ještě na domácím pražském turnaji WTA a také stále uvažuje o US Open.

Témata: Strýcová Barbora Záhlavová wimbledon tenis