Wimbledon vrcholí. O titul si dnes zahraje Barbora Strýcová

Záhlavová Strýcová, Barbora

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

16. července 2023 12:15

Dnes dojde k završení tenisového Wimbledonu, kdy se utkají nejlepší současní tenisté. Proti sobě nastoupí rekordmanka s 23 grandslamovými tituly a stávající šampionka, srbský tenista Novak Djokovič, a šestnáct let mladší španělský vyzývatel a světová jednička Carlos Alcaraz. V čtyřhře se také bude hrát finále, kde se Barbora Strýcová postaví na jednu stranu s tchajwanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej.

Šestatřicetiletý Srb Djokovič se v All England Clubu snaží získat svůj pátý titul v řadě a celkově osmý, čímž by vyrovnal rekord švýcarského tenisty Rogera Federera. Na turnaji ztratil dosud pouze dva sety a svou neporazitelnost na Wimbledonu prodloužil na 34 utkání za sebou.

Naposledy utržil porážku v roce 2017, kdy ve čtvrtfinále odstoupil proti Tomáši Berdychovi. Djokovič, rodák z Bělehradu, má také možnost potvrdit svou letošní formu a získat třetí grandslamový titul v této sezóně po vítězstvích na Australian Open a Roland Garros.

V případě získání 24. grandslamového titulu by překonal vlastní rekord a vyrovnal absolutní maximum Australanky Margaret Courtové.

Sedmatřicetiletá Strýcová seve čtyřhře ve dvojici se Sie Šu-wej z Tchaj-wanu postaví proti australsko-belgickému páru Storm Hunterová a Elise Mertensová. Na trávě All England Clubu mají možnost zopakovat své společné vítězství z roku 2019 a nahradit na trůnu loňské šampionky Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou.

Témata: tenis wimbledon Strýcová Barbora Záhlavová