Hromadný pád cyklistů: Na Tour de France zasahovali lékaři, závodníci jsou v nemocnici

Tour de France

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. července 2023 15:43

Po hromadném pádu zhruba třicítky cyklistů v pelotonu byla dočasně přerušena 14. etapa Tour de France. K nehodě došlo v zatáčce na kluzké silnici během nepříliš prudkého sjezdu asi pět kilometrů po ostrém startu v Annemasse. Organizátoři se rozhodli závod zastavit a úvod neutralizovat. Po přibližně dvacetiminutové pauze byla etapa opětovně spuštěna.

Na zemi skončil také třetí jezdec v průběžném pořadí, Jay Hindley z Austrálie. Nejhůře dopadli španělský jezdec Antonio Pedrero z týmu Movistar a Jihoafričan Louis Meintjes, kteří byli převezeni sanitkou do nemocnice a Tour de France pro ně skončila.

U kapitána stáje Intermarché, Meintjese, se podezřívá zlomenina klíční kosti. Ostatní jezdci potřebovali na místě lékařskou péči kvůli menším oděrkám.

Peloton čeká náročná alpská etapa dlouhá 151,8 km s pěti vrchařskými prémiemi. Žlutý dres vedoucího jezdce obhajuje současný šampion Jonas Vingegaard z Dánska, který má devítisekundový náskok před dvojnásobným vítězem Tadejem Pogačarem ze Slovinska.

Témata: Tour de France