Tragická nehoda ve Spa. Během formulového závodu zemřel mladý pilot Van't Hoff

Dilano van't Hoff (závodní jezdec)

Autor: Zdeněk Tuhý, stars24.cz

1. července 2023 16:41

Na slavném okruhu Spa-Francorchamps došlo k tragické nehodě, při které zahynul 18letý nizozemský pilot Dilano van't Hoff. Talentovaný mladý jezdec a předloňský vítěz španělského seriálu F4, se stal aktérem vážné havárie na mokré vozovce, která se mu stala osudnou.

Tragédie se stala v sobotu ráno během závodu evropského šampionátu Formula Regional v rámci soutěžního víkendu vytrvalostní čtyřiadvacetihodinovky. Nehoda se stala na mokré trati, kdy Dilano van't Hoff z týmu MP motorsport, který závodí i v F2 a F3, ztratil kontrolu nad svým vozem na mokré trati. 

Záznamy incidentu naznačují, že oranžový vůz MP Motorsport, který řídil Van't Hoff, se po kontaktu s jiným závodním vozem začal na mokré trati točit. V důsledku zhoršené viditelnosti způsobené rozstřikující se vodou, do boku jeho již poničeného vozu s vysokou rychlostí následně narazil další monopost. Vše se stalo jen pár metrů od místa kde v roce 2019 smrtelně boural francouzský závodník F2 Anthoine Hubert.

Série uvedla prohlášení: "Formule Regional European Championship by Alpine smutně oznamuje smrt jezdce MP Motorsport Dilana van't Hoffa. K incidentu došlo během 2. závodu ve Spa-Francorchamps. Chceme vyjádřit naši upřímnou soustrast rodině, týmu a přátelům."

K ní se přidala i samotná 24 hodinová série, která oznámila, že veškeré plánované zábavní aktivity byly zrušeny. Před samotným startem závodu se bude držet minuta ticha jako projev úcty a vzpomínky na Dilana van't Hoffa.

K vyjádřením se přidala i Formule 1, která projevila upřímnou soustrast rodině i přátelům. K uctění památky se držela minuta ticha před startem sprintového závodu F2 v rámci víkendu F1 v Rakousku. Na samotném okruhu v Rakousku byly také některé zábavní aktivity zrušeny a na pódiové ceremonii F2 se ani nestříkalo šampaňským.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený FORMULA 1® (@f1)

Témata: Dilano van't Hoff (závodní jezdec)