Hašek na Ukrajině: Legendární brankář podpořil sportovce ze země, která válčí s Ruskem!

Dominik Hašek

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

5. června 2023 17:57

Legendární český hokejový brankář Dominik Hašek zavítal na Ukrajinu, které dlouhodobě vyjadřuje podporu ve válce s Ruskem. Konkrétně přijel do Charkova, což je město výrazně poznamenané boji. Olympionik na místě podpořil zdejší sportovce.

Hašek avizoval návštěvu válkou zmítané země minulý týden v reakci na reportáž České televize. "Vyřídím si propadlý pas a přijedu podpořit. Ukrajinský hokej v žádném případě nezanikne! Zatímco mnozí tátové těchto kluků bojují ve válce za svou zemi, ruští hokejisté v NHL vesele dělají reklamu na ruskou válku a zločiny. NHL musí Ukrajině zaplatit miliardy dolarů," napsal ve čtvrtek na twitteru.

🏒 🇨🇿Czech hockey player visited .Hasek attended the city sports infrastructure facilities and admired Kharkiv athletes who continued to train and win despite the war.

— Gwara (@GwaraMedia)

Podle informací anglickojazyčného serveru Gwara zavítal olympijský vítěz z Nagana do Charkova, kde navštívil místní sportovní zařízení a podpořil zdejší sportovce, kteří navzdory válečné situaci nadále trénují a závodí.

Ukrajinská hokejová federace zároveň zveřejnila video s Haškem na facebooku. Internacionál na něm vzkázal, že do Charkova přijel s velkým potěšením, aby podpořil Ukrajinu, její sport a především mládež a děti. "Chci, aby mohly znovu hrát hokej a chodit do školy," prohlásil.

Témata: Dominik Hašek Ukrajina hokej