SKANDÁLNÍ rozhodnutí na MS v hokeji! Češi se po něm stěhují na čtvrtfinále do Finska

Hokej, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. května 2023 9:09

Češi skončili čtvrtí a stěhují se do Tampere, Slováci dokonce až pátí a jedou domů. Tak se sešly výsledky posledního dne skupinové fáze mistrovství světa v hokeji. V českém zápase s Kanadou zaujala především hrubka sudích, která rozhodla o konečném výsledku.

Reprezentanti dokázali v utkání s javorovými listy dotáhnout jednobrankovou ztrátu zásluhou Kauta, ve třetí třetině se ale opět dostali do ztráty. V závěru zkusili hru bez brankáře, v níž došlo k tolik diskutované situaci.

Při signalizovaném ofsajdu se Jiří Černoch dotkl puku v útočném pásmu, takže se měla přerušovat hra. To se však nestalo. Nastalého zmatku využili Kanaďané a trefili odkrytou klec.

Třetí gól Kanaďanů v zápase proti Česku padl do prázdné brány po sporné situaci, kdy čároví rozhodčí nezapískali úmyslně zahraný ofsajd ze strany Jiřího Černocha. Co si o této situaci myslíte vy?🤔🏒🇨🇦 pic.twitter.com/t81FrSK3iy

— ČT sport (@sportCT) May 23, 2023

Čechy v tu chvíli poslali na třetí místo, národní tým ještě mohl doufat, že pro čtvrtfinále zůstane v Rize. Jenže domácí Lotyši večer zvládli utkání se Švýcarskem a poslali svěřence Kariho Jalonena do Finska.

Reprezentace odehraje své čtvrtfinálové utkání ve čtvrtek od 15:20 v Tampere. Soupeřem jí bude výběr USA, který finskou skupinu ovládl. 

Témata: hokej Hokej MS