Česko - Slovinsko 6:2. Hrůzostrašný úvod, skvělá třetí třetina

Ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. května 2023 17:40

S Karlem Vejmelkou v brance vyrukovali čeští hokejisté do utkání se Slovinskem, které se dlouho nevyvíjelo vůbec dobře. Národní tým ještě po polovině zápasu prohrával o dvě branky. Nakonec ale slaví jasné vítězství.

Vejmelka to neměl jednoduché, protože vedení se ujali Slovinci. Puk se za jeho záda odrazil od brusle českého obránce Knota. Urbas navíc v přesilovce přidal druhý gól outsidera.

Když už to vypadalo, že reprezentanti nedají gól ani v prostřední části, dostali v jejím závěru možnost si zahrát přesilovku. Kanonýr Dominik Kubalík v ní dostal nabito a propálil soupeřova brankáře.

Češi navíc dostali další početní převahu na začátku třetí třetiny, Kubalík si vyměnil puk s Tomáškem a přidal druhý gól. Rychle navíc přišla i vedoucí a nakonec i vítězná branka, když Červenka šikovně tečoval Voženílkův pas. 

Klid dodal spoluhráčům bek Kempný, který si podobně jako s Lotyšskem sjel k brance, kam dostal přihrávku, a nemýlil se. V závěru ještě upravili skóre Kubalík, který završil hattrick do prázdné klece, a Flek. 

Témata: hokej Hokej MS