Česká hokejová reprezentace vyzve Slovinsko. Kdo se pokusí napravit porážku?

Čeští fanoušci dnes poženou národní tým.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. května 2023 14:24

Národní tým dnes odpoledne pokračuje v pouti mistrovstvím světa v hokeji. Pondělní porážku v prodloužení s Lotyšskem se pokusí napravit v sestavě s brankářem Karlem Vejmelkou, který si v Rize zachytá poprvé.

Češi udělali změnu v brankovišti, kde se o dosavadní tři zápasy podělili Šimon Hrubec a Marek Langhamer. Až dnes se do branky podívá Vejmelka, který jako jediný působí v NHL.

👥 Na Slovince jdeme s Karlem Vejmelkou v brance! 🙌🏻 Do sestavy se vrací Filip Chlapík, na centra první lajny se posunul Michael Špaček. #narodnitym #mshokej #CZESLO pic.twitter.com/0lEBvJOf6U

— Hokejový nároďák (@narodnitym) May 18, 2023

Zatímco obranné šiky zůstávají v plné síle, v útočných řadách bylo třeba vyřešit další absenci. Roman Červenka a Dominik Kubalík si v první formaci vyzkouší spolupráci s třetím centrem, zraněné Chytila a Sedláka zkusí nahradit Michael Špaček.

Druhý útok se Smejkalem a Beránkem na křídlech povede Černoch, jehož dosavadní místo ve čtvrtém sledu zaujme Voženílek, který se tak přesouvá na centra. Do sestavy se po zranění vrací také Filip Chlapík. 

Témata: hokej Hokej MS