Česká hokejová reprezentace zahajuje MS: Kdo nastoupí proti Slovákům?

Ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. května 2023 15:15

Už za pár minut vstupuje česká hokejová reprezentace do letošního mistrovství světa v hokeji. Na úvod základních skupin čeká svěřence Kariho Jalonena třaskavé derby se Slovenskem.

Češi na šampionátu obhajují loňské bronzové medaile, pamětníků je v týmu celá řada. Bohužel, chybí nejlepší hokejista současnosti David Pastrňák, který po vypadnutí Bostonu ze Stanley Cupu tentokrát nedorazil.

I proto všechny zajímalo, jakou sestavu vybere finský trenér Kari Jalonen. Už dopředu bylo známo, že místo na soupisce zatím nemají jisté útočníci Daniel Voženílek a Martin Kaut.

👥 Český tým vstoupí do prvního zápasu na letošním MS v následujícím složení, v brance dnes Šimon Hrubec. 🏒 Češi, do toho! 🙌 #narodnitym #mshokej #SVKCZE pic.twitter.com/2fAjMVWPvy

— Hokejový nároďák (@narodnitym) May 12, 2023

V bráně zahajuje derby se Slovenskem Šimon Hrubec, přičemž Karel Vejmelka z Phoenixu, tedy týmu NHL, začíná mistrovství na tribuně. V obraně se sází třeba na pardubickou dvojici Košťálek a Dvořák.

Elitní útočnou formaci tvoří dva forvardi z NHL a kapitán týmu Roman Červenka. Čtvrtý útok pak obsadili hráči, kteří se v kariéře potkali v Karlových Varech. 

Témata: Hokej MS Hokej MS CZE Tým