Hokej: Extraliga ještě nezná vítěze. Oceláři Třinec první mečbol nevyužili

Hokej, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. dubna 2023 10:19

V nejkratším možném čase mohli přidat čtvrtý extraligový titul v řadě za sebou a byli blízko. Nakonec musí Oceláři Třinec minimálně ještě jednou vyrazit do Hradce Králové. Finále play-off se protáhne přinejmenším na pět zápasů.

Třinec v sobotu jediným gólem rozhodl o svém vítězství ve třetím utkání a získal mečbol ve finálové sérii. I pro čtvrtý zápas měl navíc výhodu domácího prostředí, zužitkovat ji ale nedokázal.

Oceláři se vůbec poprvé v sérii dostali do deficitu, když v závěru první třetiny skóroval Jank. Jenže do druhé třetině nastoupili odhodlaně a po několika minutách vyrovnali na 1:1 zásluhou Adámka.

Ve třetím dějství branka nepadla, ačkoliv se domácí snažili rozhodnout. Zápas šel do prodloužení, na které už mají královéhradečtí z předchozího průběhu vyřazovacích bojů expertizu.

Tentokrát se však žádné rekordy nepřekonávaly, naopak padl velmi rychlý rozhodující gól. Miškářova teč ještě skončila na tyči, ale proti Pavlíkově dorážce už byl Kacetl bezmocný. Hradec tak zvítězil a vrátil sérii na páté pokračování domů. 

Témata: hokej ČR extraliga Hokej