AC Sparta Praha řeší problém s hráčem. Jankto řídil bez řidičáku, z týmu ho vyřadili

Jakub Jankto ve videu oznámil, že je homosexuál.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. dubna 2023 10:00

Fotbalová Sparta řeší po derby se Slavií problém s jedním z hráčů A-týmu. Jakub Jankto měl dopravní incident, zastavili ho policisté. Český reprezentant po domluvě s klubem nepokračuje v přípravě na další zápasy.

Na průšvih jako první upozornil server PrahaIN.cz, podle kterého Jankta zastavila policie poté, co ji na jeho podezřelou jízdu upozornil jiný řidič. Blesk pak zjistil, že fotbalista seděl za volantem bez řidičáku, který mu byl v minulosti zadržen.

Sparta ve středu informovala, že ráno proběhla schůzka vedení klubu s hráčem v reakci na dopravní incident. "Po vzájemné dohodě došlo k rozhodnutí, že se Jakub Jankto nezapojí do společné přípravy s A-mužstvem ACS a bude řešit svoji osobní situaci," oznámil klub. 

"V posledních letech a hlavně poslední rok se kolem mě nashromáždilo tolik věcí, že je lepší zbrzdit a myslet i na svoje zdraví," uvedl sedmadvacetiletý Jankto na instagramu a připomněl, že od 18 let se celý jeho život točil kolem fotbalu.

"Nebyl to pro mě nejlepší sportovní rok ale vždy jsem preferoval klubové výsledky. O to víc mě mrzí, že mi moje zdraví a mentální rozpoložení nedovolí pokračovat v honbě za titulem a pohárem. Nenajdu ani slova jak obrovsky chci poděkovat celé Spartě! Díky všem hráčům, trenérům, a fanouškům!" dodal reprezentant. 

Témata: Jakub Jankto AC Sparta Praha Policie ČR