Pražské derby končí nerozhodně. Sparta dvakrát dotáhla ztrátu

AC Sparta Praha

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. dubna 2023 21:14

Tak třaskavé derby pražských "S" se už dlouho nehrálo. Týmy do něj totiž vstupovaly z prvních dvou míst ligové tabulky. Pozice si po zápase nevyměnily, Sparta zůstává na prvním místě s dvoubodovým náskokem před rivalem.

Slavia řešila velké zdravotní potíže v kádru, nakonec ale dala dohromady konkurenceschopnou jedenáctku, která se na Letné prosadila jako první. Schranz zakončil brejk na zadní tyči a svému týmu zařídil vedení při odchodu do kabin.

Po návratu na hřiště se navíc sešívaní trefili podruhé, zblízka skóroval Jurečka. Po pár minutách si ale pro jasnou penaltu došel Haraslín a Krejčí z puntíku se štěstím přiblížil Spartu na dostřel. 

Kolář pak sice senzačně vychytal Kuchtu, jenže domácí se přece jen dočkali vyrovnání. Jednoduchou dorážkou dostal míč do sítě Zelený. Slavia ale nesložila zbraně a pět minut před koncem normální hrací doby udeřil z rohu Ogbu. 

Drama vrcholilo v nastavení, kdy si Ousou srazil do vlastní brány centr Hojera. Sparta tak uhrála remízu a udržela si náskok v čele tabulky. 

Témata: AC Sparta Praha sk slavia praha Fotbal