Hokej: Pardubice - Třinec 1:2. Oceláři jdou opět do zápasů o titul

Hokej, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. dubna 2023 8:36

Oceláři Třinec si zahrají o další titul. Po Spartě vyřadili v napínavé semifinálové sérii, která se protáhla až do sedmého zápasu, také favorizované Pardubice. Východočeši ovšem měli šanci doslova do posledních vteřin.

Pardubice ve středu uspěly na ledě Třince a vynutily si rozhodující sedmý zápas na domácím ledě. Vstoupily do něj dobře, tečovaná rána obránce Čerešňáka proklouzla za záda Kacetla.

Jenže ostřílení hosté se rozhodit nenechali, ještě do první přestávky zvládli vyrovnat. Voženílek připravil střeleckou pozici pro Hrňu, který překonal Willa.

Rozdílový gól padl v prostřední části. Čuksteho nahození nešťastně zaclonil vlastnímu brankáři pardubický Dvořák. Will viděl puk až na poslední chvíli a už nezvládl zareagovat. 

Největší šanci na vyrovnání dostali Východočeši pouhé tři sekundy před koncem. Rozhodčí dospěli k názoru, že Kacetl úmyslně posunul branku a dali domácím možnost vyrovnat z trestného střílení. Hyka ale třineckého gólmana nepřelstil a definitivně tak rozhodl o postupu Ocelářů. 

Témata: hokej ČR extraliga Hokej