Mladá Boleslav se Slávií remízovala 1:1. Trpišovskému chybělo několik nemocných hráčů

Fotbal, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. dubna 2023 19:22

Fotbalisté Slavie ve 26. kole první ligy jen remizovali v Mladé Boleslavi 1:1. "Červenobílí" venku v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou nezvítězili a mohou přijít o vedení tabulce, pokud Sparta večer vyhraje v Pardubicích. V příštím kole se Vršovičtí představí v pražském derby na Letné.

Středočeský tým dnes poslal do vedení v 18. minutě Vasil Kušej, ve 32. minutě srovnal Christos Zafeiris prvním gólem v české lize, ale otočit stav už hosté nedokázali. Mladoboleslavští po minulé remíze 0:0 s mistrovskou Plzní obrali o body dalšího favorita a v tabulce jim patří devátá příčka.

Slávistickému trenérovi Trpišovskému chybělo několik nemocných hráčů v čele s kapitánem Holešem či Ševčíkem. Na stoperu v lize poprvé od listopadu nastoupil Kačaraba, na levém křídle útočník Jurečka a na hrotu dostal tentokrát před Van Burenem v úvodu přednost Tecl. Do mladoboleslavské sestavy se vrátil uzdravený stoper Šimek a na pozici pravého halfbeka se při absencích Tomiče, Suchomela i Ekpai vysunul netradičně Karafiát.

Pražané, hlasitě povzbuzovaní stovkami fanoušků, začali aktivně, ale domácí po několika minutách srovnali hru. Pražskému favoritovi dělali problémy především urostlý Jawo a rychlonohý Kušej. Dvaadvacetiletý ofenzivní univerzál po 17 minutách převzal za vápnem Ladrovu přihrávku, obtočil se kolem Kačaraby a povedeným technickým obstřelem k tyči překonal brankáře Koláře. Kušej si připsal třetí ligový gól.

Slávisté přidali a domácí se vypětím sil přestáli několik závarů. Ve 24. minutě proletěl Masopustův centr nikým netečován těsně vedle. Za dalších osm minut už Pražané srovnali. Zafeiris z levé strany pronikl do vápna, první střelou napálil dvojici hráčů před sebou, ale z dorážky z úhlu se už trefil ke vzdálenější tyči. Dvacetiletý norský záložník oslavil první trefu v české lize a radost z něj mu nezkazil ani videorozhodčí, který neposoudil jeho postavení po odrazu od Tecla jako ofsajdové.

Trpišovský po změně stran stáhl Davida Juráska a poslal na trávník uzdraveného Provoda. Hosté získávali převahu a v 56. minutě měl dobrou šanci Jurečka, vystřelil však jen do gólmana Šedy. Slávistický ofenzivní univerzál se neprosadil ani dvě minuty nato, kdy po Lingrově centru nadvakrát na zadní tyči nepřekonal domácího brankáře.

Témata: Fotbal sk slavia praha