Kateřina Siniaková v Beleku nenastoupí, Česko má přesto naději

Kateřina Siniaková (tenistka)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

8. dubna 2023 15:56

Bez zraněné Kateřiny Siniakové, přesto v nadějném složení v čele s Barborou Krejčíkovou odletěly dnes české tenistky do tureckého Beleku, kde příští týden sehrají kvalifikaci Poháru Billie Jean Kingové proti Ukrajině.

Po posledních turnajích na betonových dvorcích věří, že jim bude sedět přechod na antuku a zajistí si od 14. do 15. dubna postup do finálové části. Během on-line setkání s novináři hráčky řekly, že jsou zdravotně v pořádku.

 "Výhodou našeho týmu je, že je široký a holky umí hrát na všem. Je těžké proti našemu týmu vybírat povrch. Jedna věc jsou ale prognózy na papíře a pak to potvrdit na kurtu. Bude rozhodovat, jak se budou holky cítit. Vím však, jak umí na antuce hrát a to jim dodává sebevědomí," uvedl kapitán Petr Pála.

Vedle dvojnásobné vítězky Roland Garros Krejčíkové je v týmu také finalistka stejného turnaje z roku 2019 Markéta Vondroušová, předloňská vítězka juniorského Roland Garros Linda Nosková nebo Karolína Muchová. Petra Kvitová a Karolína Plíšková se z nominace omluvily, zraněnou Siniakovou nahradila Sára Bejlek.

"Těším se, snad je rozdrtíme. Všechny jsme dobře připravené. V Americe jsme měly dobrou formu a doufám, že to bude pokračovat," uvedla Vondroušová a antuku označila za "náš povrch".

Témata: Kateřina Siniaková tenis