Petra Kvitová o turnaji v Miama: Překvapila i sama sebe

Petra Kvitová 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

8. dubna 2023 9:54

Tenistka Petra Kvitová je ráda, že sobotním triumfem v Miami zakulatila počet turnajových titulů na třicet. Před začátkem elitního podniku sama nečekala, že by mohla hrát tak dobře.

Od čtvrtfinále v sobě znovu probudila lvici, kdy se hlasitě povzbuzovala a měla mimořádné odhodlání. Řekla to novinářům na tiskové konferenci po návratu z Floridy.

Od svého klubu Sparta Praha a týmu na úvod setkání dostala dort se třiceti svíčkami, které symbolizovaly počet jejích úspěchů na okruhu WTA. Ty začala sbírat v roce 2009 v Hobartu. "Třicet titulů je určitě hezčích než 29. Vážím si toho, že jsem tu třicítku nakonec urvala. Byl to skvělý turnaj, upřímně jsem ani nečekala, že bych mohla hrát takhle dobře," uvedla třiatřicetiletá hráčka.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka se opírala o servis. Ve finále proti Jeleně Rybakinové z Kazachstánu neudělala ani jednu dvojchybu, trefovala více než tři ze čtyř prvních servisů a měla úspěšnost takřka 79 procent po prvním podání a 75 procent po druhém servisu. "Když jsem ta čísla po finále viděl, tak jsem tomu sám nechtěl věřit," poznamenal její trenér Jiří Vaněk.

Témata: Petra Kvitová tenis