AC Sparta Praha versus SK Slavia Praha. Takové bude obsazení finále poháru

AC Sparta Praha, stadion na Letné

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. dubna 2023 9:17

Na stadionech pražských "S" se ve středu večer odehrála semifinálová utkání českého fotbalového poháru. Větší drama se odehrálo v Edenu, sešívání byli chvíli od vyřazení. O trofej se ale nakonec utkají oba nejslavnější pražské kluby.

V semifinálových utkáních byly i vzhledem k výhodě domácího prostředí favoritem. Sparta přivítala na Letné tým Českých Budějovic a většinu prvního poločasu se hledala. Před přestávkou se ale prosadil Minčev, jeho gól byl nakonec vítězný.

V druhém poločase přidali rudí ještě jednu branku a stvrdili postup do finále MOL Cupu. Hráli ho už loni, tehdy ale v Uherském Hradišti jasně podlehli domácímu Slovácku.

Slavia nastoupila k vršovickému derby s Bohemians, které přineslo velké drama. Hála v druhé půli z ojedinělé útočné akce přeloboval Koláře a poslal klokany do vedení. Hosté ho drželi až do 97. minuty, kdy po skvěle zahraném rohu vyrovnal Lingr na 2:2.

Zápas šel do prodloužení, v němž měli sešívaní navrch. Převahu zúročil Václav Jurečka, který se i s trochou štěstí zorientoval v pokutovém území a nekompromisně poslal míč do sítě a svůj tým do ultimátního zápasu o cennou trofej.

Témata: Fotbal AC Sparta Praha sk slavia praha