Eva Adamczyková zakončila sezonu SP čtvrtým místem v Kanadě

Eva Samková 2

Autor: ČTK

26. března 2023 19:44

Snowboardistka Eva Adamczyková zakončila sezonu Světového poháru ve snowboardcrossu čtvrtým místem v kanadském Mont-Sainte-Anne. Mistryně světa vyhrála v závěrečném závodu tři vyřazovací jízdy, ale ve finále skončila poslední. Čtvrté místo jí patří i celkově.

Devětadvacetileté Adamczykové tak v Québeku v obou závodech těsně unikly stupně vítězů, v sobotu byla po výhře v malém finále pátá. Po předloňském vážném zranění se držitelka zlata a bronzu ze ZOH zapojila do sezony se zpožděním a v SP si připsala jediné pohárové pódium, druhé místo z minulého týdne ve Veysonnaz. Nejdůležitější závod zimy však Adamczyková ovládla a v Bakuriani se stala podruhé mistryní světa.

Finále sezony vyhrála Australanka Josie Baffová, jež i díky tomu uhájila před Adamczykovou celkové třetí místo. Křišťálový glóbus získala Britka Charlotte Bankesová, i když se dnes po šesti pohárovým triumfech za sebou musela spokojit s vítězstvím v malém finále. Druhá Češka Vendula Hopjáková skončila po vyřazení v osmifinále na 17. pozici.

Závod mužů vyhrál Němec Martin Nörl a zajistil si díky tomu celkový triumf v seriálu. Trio českých reprezentantů Radek Houser, Kryštof Choura, Jan Kubičík nepřešlo přes osmifinále, nejlépe byl jako sedmnáctý klasifikován Houser.

Témata: Eva Adamczyková (dříve Samková)