Play off extraliga 2023: Tomáš Marcinko dostal zákaz startu proti Spartě

Tomáš Marcinko

Autor: ČTK

26. března 2023 10:23

Třinecký hokejista Tomáš Marcinko dostal zákaz startu v jednom utkání za sekání v pátečním čtvrtfinále extraligového play off proti Spartě. Nejproduktivnější hráč Ocelářů v sérii, jež je vyrovnaná 2:2 na zápasy, vynechá nedělní pátý duel v Praze.

Předseda disciplinární komise Viktor Ujčík udělil Marcinkovi distanc za seknutí sparťanského obránce Stefana Warga, za které byl slovenský útočník v 16. minutě vyloučen na pět minut a do konce zápasu.

"Třinečtí hokejisté se musejí v důležitém pátém střetnutí na Spartě obejít bez Tomáše Marcinka, který dle předpokladů obdržel od šéfa extraligové disciplinárky Viktora Ujčíka stopku na jedno utkání," uvedla Asociace profesionálních klubů ledního hokeje na svém webu.

"Posuzovaného jednání projednávaného v rámci tohoto disciplinárního řízení se hráč Tomáš Marcinko dopustil v čase 15:05 v obranném pásmu klubu HC Sparta Praha a to tak, že ve vzájemném souboji, udeřil protihráče S.M. Warga svojí holí do oblasti rozkroku. Tomáš Marcinko svůj zákrok vedl vědomě a nesl výhradní odpovědnost za to, aby se nedopustil bezohledného ohrožení zdraví protihráče," dodala Asociace.

Třinec i bez svého nejproduktivnějšího hráče, jenž v sérii vstřelil dva góly a na dva nahrál, doma zvítězil 3:1 a srovnal na 2:2 na zápasy.

Témata: hokej Tomáš Marcinko