HC Oceláři Třinec vyrovnali proti Spartě, Hradec Králové má nakročeno do semifinále

Hokejisté HC Oceláři Třinec

Autor: ČTK

25. března 2023 8:38

Hokejisté Hradce Králové mají po čtvrtých zápasech čtvrtfinálových sérií nejblíže k tomu, aby následovali do semifinále play off extraligy východočeského rivala Pardubice. Hráči Mountfieldu vyhráli i druhý duel na ledě Liberce a ze stavu 0:1 otočili sérii na 3:1. Obhájce titulu Třinec naproti tomu zareagoval v klání proti Spartě na předchozí neúspěch znovu výhrou, série se tak vrací do metropole za stavu 2:2 na zápasy.

Hokejisté Hradce Králové vyhráli ve čtvrtém utkání v Liberci 2:1, vedou 3:1 na zápasy a dělí je jediná výhra od postupu mezi nejlepší čtyři týmy extraligy. Gólem a asistencí k tomu přispěl útočník Matěj Chalupa, který dostal příležitost poprvé v letošním play off. Pátý duel se odehraje v neděli od 18:00 v Hradci Králové.

Oceláři zdolali Spartu 3:1. Třinec vedl už po 42 sekundách trefou Martina Marinčina. Domácí ale oslabil v 16. minutě Tomáš Marcinko, který byl vyloučen za sekání na pět minut a do konce zápasu.

V dlouhé přesilové hře vyrovnal Roman Horák. Třinci vrátil vedení Daniel Voženílek v čase 47:50 a při hře hostů bez gólmana zpečetil v závěru výhru Jakub Jeřábek. Série pokračuje pátým duelem v neděli v Praze od 16:30 hodin.

Témata: hokej Hokej ČR HC Oceláři Třinec