Zemřel fotbalista Juraj Halenár († 35), měl spáchat sebevraždu! Hrál i za Olomouc

Juraj Halenár

Autor: Jan Novák, stars24.cz

1. července 2018 6:27

S tragickou informací přišel zdroj přímo ze slovenské policie. Zemřel bývalý slovenský reprezentant a někdejší útočník Sigmy Olomouc Juraj Halenár. Pětatřicetiletý fotbalista byl nalezen v bratislavském parku bez známek života. Před svou smrtí měl být dva dny pohřešován.

"V sobotu v odpoledních hodinách jsme přijali oznámení o nálezu těla muže bez známek života ve Vrakunském lesoparku. Oznámení hlídka PZ prevěřila a jeho hodnověrnost potvrdila. Na místo byl přivolán lékář. Pro zjištění přesných příčin smrti byla nařízená soudní pitva. Totožnost muže policie zjistila, jde o 35letého muže z Trnavy. Případem se zabývá Obvodní oddělení okresního ředitelství policajního sboru v Bratislavě 2. Pověřený příslušník v této souvislosti začal trestní stíhání ve věci přečinu usmrcení," řekla pro TV JOJ Veronika Slamková, mluvčí KR PZ v Bratislavě.

Policie později na sociálních sítích potvrdila, že jde skutečně o nález osoby Juraje H.: "Potvrzujeme správu o nálezu mužského těla ve Vrakúnském lesíku dnes v Bratislavě. Osoba byla nezvěstná od 29. června. Lékář nevyloučil cizí zavinění. Víc informácí nebudeme v průběhu vyšetřování poskytovat."Televize JOJ se odvolává na dva nezávislé zdroje, které tragickou zprávu potvrdily. Do parku, kde byl Juraj Halenár nalezen, dorazila i fotbalistova sestra a několik jeho bývalých spoluhráčů. Příčina smrti zatím není jasná, ale podle dostupných (oficiálně neověřených) informací vše ukazuje na sebevraždu. 

"Miluji tě nejvíc na světě a nikdy na tebe nezapomenu BRÁCHO. Chybíš mi neskutečně," napsala Halenárova sestra Kristína na sociální síť.

Juraj Halenár hrál například za Slovan Bratislava, ale i za Sigmu Olomouc, ve které působil během sezony 2015/2016. Naposledy nastupoval ještě vloni v nižší rakouské soutěži, kde oblékal barvy týmu SV Gaflenz. Za slovenskou reprezentaci odehrál 3 utkání. 

Halenár vyrastal v Lokomotíve Trnava, hral za Inter Bratislava, Artmediu Petržalka či Slovan Bratislava, v Maďarsku pôsobil v Nyíregyháze a v Česku si obliekal dres Olomouca. So 125 gólmi sa stal počas jesennej časti sezóny 2014/2015 historickým rekordérom slovenskej ligy v počte strelených gólov. Sezónu 2017/18 odohral vo 4. najvyššej súťaži v Rakúsku za LL Niederösterreich. 

Reprezentačný dres si obliekol v troch zápasoch: v roku 2007 nastúpil v kvalifikácii ME 2008 proti Česku v Prahe a San Marínu v Serravalle, o rok neskôr pridal tretí štart v prípravnom zápase na Cypre proti Maďarsku.

Témata: Juraj Halenár úmrtí