Hokej: Extraliga, 50. kolo. Kladno prohrálo s Vítkovicemi 1:2

Hokej, ilustrační foto

Autor: ČTK

26. února 2023 19:32

Hokejisté Kladna prohráli v utkání 50. kola extraligy s Vítkovicemi 1:2 a po třetí porážce za sebou dál uzavírají tabulku soutěže. Všechny tři duely přitom Středočeši odehráli na svém ledě. Hosté naopak uspěli v pátém z posledních šesti vystoupení a drží druhé místo. Vítězný gól si připsal útočník Jakub Kotala, jenž zaznamenal i nahrávku. Za domácí se prosadil až za stavu 0:2 v čase 59:03 Jaromír Jágr.

Hned v úvodních sekundách zakončoval Jágr, ale jeho pokus hosté zblokovali. Rytíři byli i v dalších minutách o něco aktivnější, první větší šanci si však připravili Ostravané. Na konci šesté minuty se do přečíslení dvou na jednoho dostali Fridrich se zakončujícím Lakatošem, gólmana Brízgalu však překonat nedokázal.

Domácí však jako kdyby tohle varování nevzali vážně a v polovině sedmé minuty je za to potrestal Raskob. Vyrovnat mohl Jágr, z ideální pozice však nedokázal překonat strážce hostující branky Klimeše. Na druhé straně se blýskl při přečíslení Ostravanů Brízgala, o volný puk před brankou se pak postaral Veber. Přečíslení hostů v 18. minutě zakončoval kanonýr Mueller, Brízgala byl však znovu ve střehu.

Hned v úvodu druhého dějství se do zakončení tlačil Indrák, blafák na Klimeše však k vyrovnání nedotáhl. Vzápětí doklepával zblízka puk do odkryté branky Klepiš, ale vítkovický gólman se stihl přesunout a skvělým zákrokem mu sebral gólovou radost. O chvilku později zakončoval Slováček přečíslení tří na jednoho, Klimeš jeho pokus vytěsnil a od dojíždějícího Pytlíka se kotouč odrazil jen těsně vedle levé tyčky.

Ve 25. minutě hráli Vítkovičtí první přesilovku zápasu, ale domácí se ubránili. Ihned po vypršení trestu uháněl naopak Klepiš po naskočení na led z trestné lavice sám na Klimeše, s oblíbeným zakončením do bekhendu však neuspěl. Na konci 28. minuty měli k dispozici první početní výhodu také Kladenští. Jágr hned v jejím úvodu posunul puk po vyhraném buly na Dotchina, jeho zakončení zpoza kruhů však znovu zastavil pozorný Klimeš.

Další šanci nevyužil už při hře v plném počtu Kubík. V končící 36. minutě, kdy byly oba celky shodně ve čtyřech, zachránila Klimeše po Filipově ráně z úhlu horní tyčka. Ještě před přestávkou byl vyloučený Kehar, domácí však oslabení přestáli bez úhony.

Také ve třetí třetině se Rytíři hnali za vyrovnáním, jenže dál ztroskotávali na Klimešovi. A jejich situace byla ještě výrazně složitější od 45. minuty, neboť po Veberově chybě u postranního hrazení prostřelil Brízgalu Kotala. Na druhé straně neuspěl z podobné pozice Slováček. Ve 48. minutě měli domácí štěstí, když Jarůšek zazvonil na tyčku.

Ostravané pak s přehledem hájili svůj náskok. Rytíři to v závěru zkusili s dlouhou hrou bez gólmana, jejich početní převahu ještě umocnil Grmanův faul a Jágr z prostoru mezi kruhy 57 sekund před koncem základní hrací doby snížil. Na kýžené vyrovnání už však domácí nedosáhli.

Témata: hokej HC Vítkovice HC Kladno