Tenis: Barbora Krejčíková vyřadila ve čtvrtfinále šampionku Australian Open Sabalenkovou

Barbora Krejčíková 2

Autor: ČTK

23. února 2023 20:10

Tenistka Barbora Krejčíková vyřadila ve čtvrtfinále turnaje v Dubaji po obratu nasazenou dvojku Arynu Sabalenkovou z Běloruska. Úřadující šampionku Australian Open dokázala na okruhu WTA porazit jako první v sezoně, po takřka dvouhodinovém boji ji zdolala 0:6, 7:6, 6:1.

V semifinále Krejčíková vyzve Američanku Jessicu Pegulaovou, která postoupila bez boje poté, co před vzájemným duelem z turnaje odstoupila druhá česká čtvrtfinalistka Karolína Muchová. Tu do zápasu s turnajovou trojkou nepustily problémy s břišními svaly, které ji trápí opakovaně.

Finalistka dubajského turnaje z roku 2021 Krejčíková se proti Sabalenkové dlouho nemohla prosadit. První set ztratila za půl hodiny s nulou a ve druhém prohrávala 1:3. Pak teprve dokázala poprvé využít svou šanci k brejku, na svém podání získala jistotu a ve zkrácené hře soupeřku jasné přehrála 7:2.

Sebevědomí a zlepšený výkon si česká grandslamová šampionka z Roland Garros 2021 přenesla i do třetí sady, Sabalenková naopak o svou suverenitu přišla a kupila chyby. Dvakrát ztratila podání a poprvé po sérii 13 výher v řadě našla přemožitelku. Krejčíková proměnila třetí mečbol.

Témata: tenis Barbora Krejčíková