Biatlon si dnes vzal pauzu, zítra program pokračuje. Češi vyhlíží příští MS

Nové Město na Moravě během Světového poháru.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

13. února 2023 20:38

Letošní mistrovství světa v biatlonu v Německu si dnes vybírá druhý volný den, na tratích se bude opět závodit v úterý. Za rok se ti nejlepší střetnou o medaile v České republice, která se pořadatelství šampionátu ujme podruhé v jeho dlouholeté historii.

V Oberhofu jsou zítra a pozítří od 14:30 na programu individuální závody mužů a žen. Nejlepšími českými výsledky na probíhajícím mistrovství jsou páté místo smíšené štafety a o příčku horší umístění Markéty Davidové ve sprintu.

Pokud si reprezentanti schovávají medailové výkony na příští rok, na svazu se zřejmě nikdo zlobit nebude. Česko totiž v roce 2024 po jedenácti letech opět uspořádá světový šampionát v disciplíně kombinující běh na lyžích a střelbu. Dějištěm bude znovu středisko v Novém Městě na Moravě.

Pořadatelství vrcholné sportovní akce peněžně podpořila i současná vláda. Minulý týden na jednání schválila uvolnění 75 milionů korun z rozpočtu Národní sportovní agentury jako finanční podporu organizace.

MS se uskuteční ve dnech 5. až 18. února 2024. Generálkou na něj bude letošní podnik Světového poháru, který Nové Město na Moravě hostí od 2. do 5. března. Pojedou se sprinty, stíhací závody a síly změří smíšené týmy (dvojice i čtveřice).

Témata: Biatlon