Hokej MS 20: Čeští mladíci mají po 18 letech jistou medaili, může být zlatá

Čeští hokejisté i trenéři slaví postup do finále MS juniorů. (4.1.2023)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. ledna 2023 8:38

Středeční drama v semifinále hokejového MS juniorů nakonec patřilo českým mladíkům, ačkoliv je od prohry dělilo jen pár desítek sekund. V závěru prodloužení nakonec vstřelil vítězný gól Jiří Kulich, on i jeho spoluhráči už vyhlíží noční finálovou bitvu s Kanadou.

Javorové listy v zámořské bitvě zdolaly USA 6:2, finálový zápas se odehraje v pátek od 0:30. Předtím si Američané zahrají o bronz se Švédy.

Seveřané přitom měli blízko do utkání o zlato. V semifinále s českým národním týmem se totiž jako první ujala ve 22. minutě střela Janssona. Tre Kronor poté - především ve třetí třetině - spoléhali hlavně na dobrou obranu.

VÍTĚZNÁ TREFA JIŘÍHO KULICHA! 🇨🇿✌️😱 pic.twitter.com/Q0EPXBWaOZ

— ČT sport (@sportCT) January 4, 2023

Svěřenci trenéra Radima Rulíka na ni vyzráli až při závěrečné hře bez brankáře. 39 sekund před koncem napřáhl od modré čáry obránce David Jiříček, propálil všechno, co mu stálo v cestě, a zajistil prodloužení.

Čechy v nastaveném čase několikrát podržel famózní brankář Tomáš Suchánek. Do nájezdů zbývalo pouhých 50 sekund, když se Jiří Kulich odpoutal od obránce a zblízka překonal švédského gólmana. Spustil tak euforii, čeští junioři budou mít po 18 letech ze šampionátu medaili. A může být zlatá!

Témata: Hokej MS hokej