HC Kometa Brno s Plzní prohrála 2:5

Zápas Plzně s Brnem

Autor: ČTK

31. prosince 2022 8:40

Hokejisté Plzně porazili v utkání 33. kola extraligy Brno 5:2. Tým Komety s novým asistentem Jaroslavem Modrým vedl ještě po 27 minutách 2:0, přesto si připsal čtvrtý neúspěch v řadě a osmou porážku z posledních devíti vystoupení.

Čekání na první tříbodovou výhru od poloviny listopadu si tak Jihomoravané protáhnou až do nového kalendářního roku. Škoda vyrovnala ještě do druhé přestávky, ve třetí třetině pak třemi góly rozhodla. Po dvou gólech dali v dresu vítězů útočníci Tomáš Mertl a Petr Kodýtek.

 

Hosté vstoupili do utkání aktivněji a již ve čtvrté minutě musel gólman Pavlát zlikvidovat šanci Süsse z rychlého protiútoku. Domácí se marně pokoušeli překonat dobře organizovanou obranu soupeře ve středním pásmu a naopak hráči Komety hrozili z rychlých brejků. V deváté minutě sice Horký zblízka Pavláta neprostřelil, ale vzápětí po ideální přihrávce Holíka už nejlepší brněnský střelec pohodlně skóroval bekhendem do odkryté branky.

Indiáni nedokázali s hosty držet krok ani bruslařsky a od další pohromy po střele volného Fleka je uchránil jen zákrok Pavláta. Dvě minuty před první sirénou už ale plzeňský gólman nemohl zareagovat na rychlou kombinaci, na jejímž konci Kučeřík chytře přihrál Koblížkovi a ten zvýšil na 2:0.

Na začátku prostřední části přes slibnou střelu Holíka hosté promarnili přesilovou hru a iniciativu přebrali probuzení domácí. Nebezpečnou teč Kodýtka a bekhendovou kličku Suchého ještě Furch přežil bez úhony, ale ve 28. minutě při vyloučení Holíka už gólman Komety nemohl zasáhnout proti ráně Schleisse bez přípravy z levého kruhu.

Hosté najednou znervózněli a plzeňský nápor pokračoval. Furch v polovině utkání zlikvidoval gólové příležitosti Mertla a Rekonena. Ve 33. minutě si však oba spravili chuť, když po akci finského útočníka vyrovnal zblízka na 2:2 pohotově zakončující Mertl. Domácí najednou vyhrávali většinu osobních soubojů a hráči Komety se štěstím udrželi nerozhodný stav do druhé přestávky.

Ve 42. minutě však Mertl po průniku do útočného pásma dokonal svižnou střelou z mezikruží obrat na 3:2. Rychle mohl odpovědět Raška, jenže zblízka pálil mimo. Hosté následně zjednodušili hru, ale šanci si nevypracovali. Naopak v 53. minutě po přihrávce Schleisse Kodýtek tváří v tvář Furchovi zajistil domácím dvoubrankový náskok a při brzké hře hostů bez brankáře upravil na konečných 5:2 necelých pět minut před koncem znovu Kodýtek.

Témata: HC Kometa Brno hokej HC Plzeň