Sportovec roku 2022 bez překvapení. Triumfovala olympijská vítězka Ledecká

Ester Ledecká

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. prosince 2022 11:19

Významné sportovní události letošního roku jsou minulostí, takže i Češi si mohli zvolit svého Sportovce roku. Respektive sportovkyni. Anketu totiž opět ovládla lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká.

Ledecká zařídila Česku jediné zlato z letošní zimní olympiády v čínském Pekingu. O další cenný kov se na nejsledovanějším sportovním klání postarala rychlobruslařka Martina Sáblíková, která se umístila na pátém místě.

Před ní se umístili jako pár tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, které na pomyslných stupních vítězů doplnil hokejista David Pastrňák. Ten na jaře přispěl k zisku první medaile na mistrovství světa po mnoha letech.

Hokejová reprezentace byla ostatně vybrána jako nejlepší kolektiv končícího roku. Vycházející hvězdou je pak plavec Daniel Gracík.

Do elitní desítky ankety se propracovali ještě oštěpař Jakub Vadlejch a také zbylí sportovci umístění za Sáblíkovou, konkrétně biatlonistka Markéta Davidová, lezec Adam Ondra, vodní slalomář Vít Přindiš, oštěpařka Barbora Špotáková a zápasník Jiří Procházka. 

Témata: sport Ester Ledecká Martina Sáblíková Barbora Krejčíková Kateřina Siniaková David Pastrňák