Biatlon dnes vyhráli Thingnes Bö a Simonová. Davidová a Krčmář si polepšili

Michal Krčmář (biatlonista)

Autor: ČTK

4. prosince 2022 21:41

Biatlonistka Markéta Davidová útočila ve stíhacím závodě Světového poháru v Kontiolahti po startu z 22. pozice na umístění na pódiu, ale po chybě při poslední položce dojela nakonec sedmá. Michal Krčmář si polepšil o devět míst a skončil třiadvacátý. Vyhráli vedoucí muž seriálu a vítěz sobotního sprintu Nor Johannes Thingnes Bö a bezchybně střílející Julia Simonová z Francie.

Pro první pohárové body v kariéře si ve Finsku dojel Tomáš Mikyska. Dvaadvacetiletý reprezentant si po dvou chybách polepšil o deset příček a skončil dvaatřicátý. Mikuláš Karlík minul na střelnici pět terčů a dojel na 44. místě. Lucie Charvátová byla po pěti chybách 47., Tereza Voborníková skončila po čtyřech trestných kolech na 53. místě.

Pětadvacetiletá Davidová udělala velký posun už po první položce a poskočila z dvacátého na jedenácté místo. Bezchybně pálila i při dalších dvou zastávkách a před závěrečnou položkou vestoje byla šestá těsně za Švédkou Elvirou Öbergovou.

Biatlonistka z Janova nad Nisou ale vzápětí minula jeden terč a přišla o šanci zařadit se v závěrečném kole do skupinky bojující o třetí místo. Simonová si připsala pátý individuální triumf v kariéře. Šestadvacetiletá Francouzka zvítězila po startu ze šestnácté příčky díky stoprocentní střelbě. Druhá byla rovněž bezchybná Dorothea Wiererová z Itálie, třetí skončila Elvira Öbergová. Vedení v SP udržela Italka Lisa Vittozziová, která dokončila stíhací závod jako čtvrtá.

Jednatřicetiletý Krčmář přišel o lepší umístění po třech chybách při střelbě vestoje. Nejzkušenější český biatlonista vstoupil do závodu nadějně. Díky stoprocentní střelbě vleže se posunul na 17. místo. Při první položce vestoje ale minul poslední terč a během závěrečné zastávky na střelnici udělal další dvě chyby.

Témata: Biatlon Michal Krčmář (biatlonista) Markéta Davidová