Krčmář vstoupil do Světového poháru 13. místem. Na desítku mu chybělo 20 sekund

Michal Krčmář (biatlonista)

Autor: ČTK

29. listopadu 2022 20:49

Biatlonista Michal Krčmář vstoupil do nové sezony Světového poháru 13. místem ve vytrvalostním závodě v Kontiolahti. O lepší umístění připravila českého závodníka jediná chyba při závěrečné střelbě vestoje.

Od první desítky Krčmáře dělilo bezmála 20 sekund. Závod vyhrál Švéd Martin Ponsiluoma, který si připsal druhý individuální triumf v SP.

"Výsledek je dobrý vklad do sezony. Na střelnici jsem byl hodně opatrný. Rány jsem měl pod kontrolou, ale bylo to ode mě moc dlouhé," řekl Krčmář webu Českého biatlonu.

Ponsiluoma porazil i s jednou trestnou minutou o 37,2 sekundy nečekaně druhého Niklase Hartwega ze Švýcarska, který byl na střelnici bezchybný. O další překvapení se postaral třetí Němec David Zobel. Také on neminul jediný terč. Hartweg s Zobelem se probojovali na stupně vítězů v SP poprvé v kariéře.

Jakub Štvrtecký sice na střelnici třikrát chyboval, ale díky 11. běžeckému času obsadil 27. místo. Jonáš Mareček skončil třiačtyřicátý, Tomáš Mikyska šestašedesátý a Mikuláš Karlík byl po pěti ranách vedle na 68. místě.

Témata: Michal Krčmář (biatlonista)