SK Slavia Praha a Slovácko postoupily do čtvrtfinále domácího poháru MOL Cupu

Fotbal, ilustrační fotografie

Autor: ČTK

19. listopadu 2022 8:42

Fotbalisté Slavie a Slovácka postoupili do čtvrtfinále domácího poháru MOL Cupu. Pražané v osmifinále vyhráli na stadionu druholigové Karviné 2:0. Gól a asistenci si připsal odchovanec Slezanů Ondřej Lingr. Obhájci trofeje v Uherském Hradišti porazili Mladou Boleslav 1:0 brankou Jana Kalabišky.

Slávisté od začátku dominovali. David Jurásek vypálil nepřesně, karvinskou branku minul i Matěj Jurásek hlavou. V 18. minutě se hosté dočkali. Míč z rohového kopu Lingr prodloužil na Olayinku a nigerijský útočník otevřel skóre. Ve 31. minutě po Hromadově přihrávce zvýšil Lingr. Karvinský odchovanec, který Slavii vedl poprvé jako kapitán, se místo gólové oslavy omluvil gestem domácím fanouškům.

Po změně stran měli Slezané několik náznaků, ale žádnou vyloženou šanci. Favorizovaní hosté další branky nepřidali, protože Olayinka, Lingr ani Masopust nepřekonali gólmana Ciupu. Slávisté neprohráli v devátém soutěžním utkání po sobě, z toho poosmé zvítězili.

Slovácko bylo od začátku aktivnější. V závěru prvního poločasu ještě Havlík trefil tyč, ale v 55. minutě už skóroval Kalabiška po rohovém kopu. Pětatřicetiletý krajní bek či záložník se trefil proti bývalému týmu.

Domácí brankář Nguyen poté vyrazil střelu Karafiáta, jenž v 88. minutě dostal červenou kartu za tvrdý faul na Tomiče. Slovácko neprohrálo s Mladou Boleslaví ve čtvrtém soutěžním duelu po sobě.

Témata: Fotbal sk slavia praha