Tenis přichází o legendu. Roger Federer oznámil konec kariéry!

Roger Federer 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. září 2022 16:20

Nejen tenisová, ale všesportovní legenda oznámila dnes svůj konec. Roger Federer za několik dní ukončí svou veleúspěšnou kariéru. Švýcarský hráč oznámil své rozhodnutí na sociálních sítích.

"Jak mnozí z vás ví, poslední tři roky přinesly výzvy ve formě zranění a operací. Tvrdě jsem pracoval na návratu do zápasové formy, ale také znám limity svého těla a jeho vzkaz směrem ke mě zní jasně," napsal na úvod jednačtyřicetiletý fenomén.

Federer poznamenal, že za 24 let odehrál přes 1500 utkání. Své poslední zápasy odehraje příští týden na Laver Cupu v Londýně. Švýcar konstatoval, že jde o hořkosladké rozhodnutí, a poděkoval manželce, rodině, realizačnímu týmu i soupeřům.

Legendární tenista vyhrál 20 grandslamových turnajů, triumfoval na každém z nich. Nejvíce, konkrétně osm, má titulů z travnatého Wimbledonu.

Federer byl pochopitelně také světovou jedničkou. Na čele singlového žebříčku strávil v pěti obdobích historicky nejdelší časový úsek v délce 309 týdnů. Mezi lety 2004 až 2008 to navíc bylo rekordních 237 týdnů bez přerušení.

Témata: Roger Federer tenis