Barum Rally odstartovala rychlostní zkouška v ulicích Zlína. Vyhrál Kopecký

Jan Kopecký (rally)

Autor: ČTK

27. srpna 2022 17:29

51. ročník Barum Czech Rally Zlín 2022 tradičně odstartovala divácky atraktivní Super rychlostní zkouška v ulicích krajského města Zlína. Na trati dlouhé 9,57 km zajel nejrychlejší čas devítinásobný vítěz zlínské rally a vítěz poslední šesti ročníků barumky český jezdec Jan Kopecký navigovaný spolujezdcem Janem Hlouškem na voze Škoda Fabia Rally2 Evo v barvách stáje Agrotec Škoda Rally Team. Druhý čas zajela rakouská posádka ve složení Simon Wagner, Gerald Winter (Škoda Fabia Rally2 Evo) v barvách Eurosol RTH, třetí skončili Václav Pech, Petr Uhel z České republiky (Ford Focus WRC) z EuroOil Teamu s odstupem 3,5 vteřin, kteří však jedou pouze v rámci národního pole.

Vedle Kopeckého a Pecha se dostali do nejlepší desítky z českých jezdců dále čtvrtý Filip Mareš (Škoda Fabia Rally2 Evo), pátý Adam Březík, šestý Dominik Stříteský (oba Škoda Fabia R5) a devátý Erik Cais, kterého zbrzdil otevírající se pop-off ventil vozu Ford Fiesta Rally2.

Letošní mistr Evropy Efrén Llarena ze Španělska byl sedmý, do TOP 10 se ještě prodral Alberto Battistolli z Itálie (oba Škoda Fabia Rally2 Evo).

Mezi dvoukolkami zajel nejrychlejší čas zkušený český jezdec Jaromír Tarabus (Peugeot 208 Rally4), mezi registrovanými evropskými jezdci byl nejrychlejší Andrea Mabellini z Itálie (Renault Clio Rally4).

Do letošního ročníku barumky odstartovalo celkem 104 posádek z 21 států, v rámci hodnocení seriálu Mistrovství Evropy v rally jede 68 soutěžících.

Témata: Jan Kopecký (rally)