Čenstochová i Stockholm padly. Proti komu se Slavia a Slovácko postaví teď?

Fotbal, ilustrační fotografie

Autor: ČTK

27. srpna 2022 15:08

V pátek se své soupeře ve svých skupinách Evropské konferenční ligy dozvěděli hned čeští pohároví zástupci a to pražská Slavia a Slovácko. Los, jenž měl mimo jiné na starosti i exslávistický fotbalista Vladimír Šmicer, nakonec větší radost udělal spíše uherskohradišťskému klubu, neboť ten se může těšit při své historické premiéře ve skupinách na atraktivní souboje.

Kromě Partizánu Bělehrad totiž svěřence kouče Martina Svědíka čeká ještě 1. FC Köln a Nice. To Slavia bude za svými soupeři mířit vždy na východ, jelikož se utká s rumunskou Kluží, tureckým Sivassporem a kosovským Ballkani.

Protože se letos netradičně koná fotbalové mistrovství světa až v listopadu a v prosinci, odehrají se evropské skupinové fáze v netradičně kvapíkovém tempu. V případě Evropské konferenční ligy se začne ve čtvrtek 8. září a skončí se ve čtvrtek 3. listopadu.

Co se týče soupeřů pražské Slavie, tak ta se po čase opět utká s rumunskou Kluží. S tou totiž v roce 2019 hrála play-off Ligy mistrů, kde dvakrát vyhrála 1:0 a tím pádem ta tehdy postoupila do skupin Ligy mistrů.

Turecký soupeř Sivasspor hraje evropské poháry především proto, že v loňské sezóně 2021/22 triumfoval v tureckém poháru. Nejprve bojoval o Evropskou ligu, kde nestačil na Malmö (0:2 a 1:3). Naopak loni si skupinu Evropské ligy zahrál a nakonec jeho cesta Evropou tehdy skončila v jarnbím play-off Evropské konferenční ligy, ve kterém nestačil na Kodaň.

Svěřenci kouče Jindřicha Trpišovského pak ještě čeká kosovský úřadující mistr FC Ballkani, jenž se poprvé v letošních bojích o Evropu představil hned v 1. předkole Ligy mistrů. Tam ho vyřadil litevský Žalgiris Vilnius. V boji o Evropskou konferenční ligu ho pak potkala následující mužstva: La Fiorita (San Marino), Klaksvíkar Ítróttarfelag (Island) a KF Shkupi (Makedonie).

Fotbalisté Slovácka přeci jenom mají větší radost, jelikož je čeká o dost atraktivnější skupina. Kromě Partizanu Bělehrad, na nějž z českých klubů naposledy narazil pražská Sparta, která na něj nestačila v jarním play-off Konferenční ligy, se můžou těšit ještě na Kolín nad Rýnem a francouzské Nice.

Témata: Fotbal