Fotbal Plzeň: Prožil jsem den, který už nebude nikdy ničím překonaný, řekl Adolf Šádek

Adolf Šádek

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

24. srpna 2022 8:38

Majitel fotbalové Plzně Adolf Šádek prožil podle svých slov den, který už nic nepřekoná. Poté, co se mu narodila dcera, se večer se svým klubem dostal do skupiny Ligy mistrů.

"Pro mě je tohle den, který už nebude nikdy ničím překonaný. Je to den, kdy jsme počtvrté postoupili do skupiny Ligy mistrů. To je ve fotbalovém světe strašně moc, pro mě i pro kluky to strašně moc znamená," řekl Šádek stanici Premier Sport 2 po výhře 2:1 nad Karabachem.

"Ještě je to den, kdy se mi odpoledne narodila dcera. Říkal jsem si: nebylo by to krásné, kdyby ten den měl upgrade? Kluci jsou fantastičtí, že to posunuli ještě o level výš. Udělali ten den dnem, na který nikdy nezapomenu," dodal.

Viktoria Plzeň si zahraje hlavní fázi elitní soutěže počtvrté, letošní postup do skupiny Ligy mistrů ale označil za cennější než předchozí tři účasti i díky složité finanční situaci klubu. 

"Upřímně pro mě je to asi nejcennější postup. Poslední dva roky se s tu situací celkově peru. Už jsem byl chvíli mrtvý, pak polomrtvý, teď jsem na chvilku živý. Plzeňský fotbal si za to, jak pracujeme a jak to děláme, nezasloužil umřít," dodal.

Témata: Adolf Šádek FC Viktoria Plzeň