Linda Nosková slaví největší triumf v dosavadní kariéře

Linda Nosková

Autor: ČTK

29. července 2022 9:15

Za největší triumf v dosavadní kariéře označila tenistka Linda Nosková výhru ve 2. kole turnaje Livesport Prague Open nad nasazenou pětkou Alizé Cornetovou z Francie.

Sedmnáctiletá loňská vítězka juniorského Roland Garros zdolala čtvrtfinalistku letošního Wimbledonu a 38. hráčku světa po dramatickém závěru 7:5, 1:6, 7:6. Přestože jí takřka dvouapůlhodinový zápas vzal hodně sil, věří, že bude v pátek proti Japonce Nao Hibinové opět úspěšná.

"V dospělých určitě jde o mou největší výhru v kariéře," řekla Nosková na tiskové konferenci. "Junioři a dospělí jsou jiná kategorie. Naposledy jsem sice uspěla na turnaji ve Versmoldu, ale to bylo ITF. Tohle je ale WTA. Této výhry si proto cením nejvíc a navíc je to proti hráčce z první stovky, což se mi ještě nikdy nepodařilo," doplnila 112. hráčka světa, která se do čtvrtfinále turnaje WTA dostala vůbec poprvé.

Zatímco její krajanka a vrstevnice Lucie Havlíčková po utkání se světovou dvojkou Anett Kontaveitovou přiznala, že si chtěla utkání hlavně užít, Nosková šla do duelu proti Cornetové s odhodláním zvítězit. "Trenér mi právě říkal, že si to nemám užívat, ale jít vyhrát. Že si můžu užívat něco jiného. Mám na to stejný názor," řekla s úsměvem Nosková.

Témata: Linda Nosková