Marie Bouzková po prohraném zápase: Dala jsem do toho všechno

Marie Bouzková

Autor: ČTK

6. července 2022 9:17

Tenistka Marie Bouzková si semifinále Wimbledonu nezahraje. Poslední česká účastnice ve dvouhře prohrála při čtvrtfinálové grandslamové premiéře na centrálním kurtu v All England Clubu se světovou dvojkou Ons Džabúrovou.

"I když jsem prohrála, zápas jsem si moc užila. Bylo to moje první čtvrtfinále na grandslamu a rovnou na centrálním dvorci ve Wimbledonu. Dala jsem do toho všechno, Ons ale hrála zkrátka skvěle. Po prvním setu se hodně zlepšila a zasloužila si vyhrát," citoval Bouzkovou web Tenisový svět.

Třiadvacetiletá Bouzková, které patří ve světovém žebříčku 66. místo, nedokázala ve čtvrtfinálovém duelu navázat na povedený první set. V dalších dvou sadách ztratila šestkrát servis a uhrála jen dvě hry. I tak ale rodačka z Prahy zaznamenala nejlepší grandslamový výsledek v kariéře.

Ve Wimbledonu se jí podařilo vyřadit po světové osmičce Danielle Collinsové z USA také její krajanky Ann Leeovou a Alison Riskeovou i Francouzku Caroline Garciaovou. S Džabúrovou prohrála v prvním vzájemném zápase.

Témata: Marie Bouzková tenis