Marie Bouzková je poprvé ve čtvrtfinále grandslamu

Marie Bouzková

Autor: ČTK

3. července 2022 16:27

Tenistka Marie Bouzková si zahraje poprvé v kariéře čtvrtfinále grandslamového turnaje ve dvouhře. V dnešním osmifinále Wimbledonu porazila na trávě v All England Clubu Francouzku Caroline Garciaovou 7:5, 6:2.

Poslední česká zástupkyně v soutěži narazí v boji o postup mezi čtyři nejlepší tenistky buď na světovou dvojku Ons Džabúrovou z Tuniska, nebo Belgičanku Elise Mertensovou.

Třiadvacetiletá Češka, které patří ve světovém žebříčku 66. místo, pokračuje v životním turnaji. O jedenáct příček lépe postavenou Garciaovou porazila i ve druhém vzájemném zápase a ukončila její sérii osmi výher. V duelu udělala jen čtyři nevynucené chyby, zatímco soupeřka jich spáchala 25.

Rodačka z Prahy se dosud dostala nejdál ve Wimbledonu do druhého kola před třemi lety. V této fázi skončila i letos na Australian Open a Roland Garros. V Paříži musela odstoupit kvůli pozitivnímu testu na koronavirus.

V Londýně zatím ztratila jediný set a vyřadila postupně Američanky Danielle Collinsovou, Ann Liovou a Alison Riskeovou. Do osmifinálového duelu vstoupila ziskem brejku. V osmém gamu jí sice Garciaová také vzala podání, ale v koncovce za stavu 5:5 Francouzka nabídla české tenistce další brejkboly. Bouzková čtvrtý využila a při vlastním servisu proměnila druhý setbol.

Témata: Marie Bouzková