Barbora Krejčíková wimbledonské osmifinále neobhájí, na turnaji končí

Barbora Krejčíková po výhře v semifinále Roland Garros. 2

Autor: ČTK

2. července 2022 19:47

Tenistka Barbora Krejčíková nedotáhla ve 3. kole Wimbledonu k postupu nadějně rozehraný duel s Australankou Ajlou Tomljanovicovou a po prohře 6:2, 4:6, 3:6 se s turnajem loučí. Třináctá nasazená Češka neobhájila loňské osmifinále, které je na travnatých dvorcích v All England Clubu jejím maximem.

Vítězka loňského Roland Garros z dvouhry i čtyřhry Krejčíková prohrála se 44. hráčkou světa první vzájemný zápas. Nenapodobila tak krajanku Marii Bouzkovou, která se do osmifinále probojovala v pátek. Utkání o postup mezi nejlepší šestnáctku čeká ještě Petru Kvitovou, jež odpoledne vyzve Španělku Paulu Badosaovou.

Šestadvacetiletá Krejčíková, kterou během roku přibrzdilo zranění lokte a následné onemocnění koronavirem, vstoupila do utkání s o tři roky starší soupeřkou lépe. V úvodu prolomila hned třikrát její servis a získala za 32 minut první set.

Australanka se však v druhé sadě při svém podání zvedla a Krejčíková už nedostávala tolik možností. Za stavu 4:5 česká hráčka čelila dvěma setbolům, před kterými si vyměnila raketu. První ještě odvrátila, druhý už ne a v letošním Wimbledonu poprvé ztratila set.

Před rozhodující sadou si rodačka z Brna dala chvíli pauzu a odešla z kurtu. Za stavu 1:2 si vyžádala zdravotní pauzu, nechala si ošetřovat chodidlo a v šestém gamu přišla o servis.

V napínavé koncovce sice Krejčíková měla za stavu 3:5 dva brejkboly, díky nimž se mohla vrátit do hry, ty ale nevyužila. Naopak Tomljanovicová proměnila první mečbol a bude ve Wimbledonu bojovat o druhé čtvrtfinále za sebou.

Témata: Barbora Krejčíková tenis