Marie Bouzková postoupila ve Wimbledonu poprvé v kariéře do grandslamového osmifinále

Marie Bouzková

Autor: ČTK

2. července 2022 9:27

Tenistka Marie Bouzková postoupila ve Wimbledonu poprvé v kariéře do grandslamového osmifinále. Ve třetím kole zvládla i do třetice duel s americkou soupeřkou a Alison Riskeovou porazila 6:2, 6:3.

Jiří Veselý si naopak v All England Clubu potřetí v kariéře osmifinále nezahraje. Poslední český zástupce v mužské dvouhře podlehl na londýnské trávě Tommymu Paulovi z USA. Bývalý juniorský šampion z Roland Garros zvítězil 6:3, 6:2, 6:2.

Třiadvacetiletá Bouzková si tak o další krok vylepšila maximum na turnajích velké čtyřky, na nichž až dosud nikdy nepřešla přes druhé kolo. "Uklidňovala jsem se, že kurt je pořád stejný, je to jenom hra, co mě baví. I když hraji důležitý zápas na významném turnaji, pořád jde jenom o tenis," řekla na webu Tenisový svět. O čtvrtfinále se utká s Francouzkou Caroline Garciaovou, jež je sice v žebříčku o jedenáct míst lepší, ale v jediném vzájemném duelu loni uhrála proti Bouzkové jen tři gamy.

Po skalpu světové osmičky Danielle Collinsové a výhře nad Ann Liovou dnes česká tenistka porazila další papírovou favoritku. Riskeovou, která byla nasazena jako číslo 28, jednoznačně přehrála za necelou hodinu a půl. "Všechny soupeřky už tady hrají dobře, jsou zkušené. Já jsem se soustředila na taktiku, abych udržela nervy a užívala si to. Tím jsem si dala velkou šanci vyhrát zápas. Šla jsem si pro to a věřila jsem si, koncentraci jsem udržela až do posledního míčku,“ doplnila.

Po dlouhé závěrečné výměně a chybě Riskeové, která poslala míč do sítě, si Bouzková několik vteřin vychutnávala postup vleže na trávě. "To jsem neudělala ještě nikdy. Ale byl to speciální moment, kterého si hrozně vážím,“ poznamenala česká hráčka.

Témata: Marie Bouzková