Procházka vs Teixeira: Česko má prvního šampiona v UFC!

Jiří Procházka je prvním českým šampionem v UFC.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. června 2022 8:38

Až téměř do poslední chvíle neměl Jiří Procházka nic jisté, přesto je nakonec prvním českým šampionem v nejprestižnější MMA organizaci na světě. Vítězná technika přišla jen pár desítek sekund před koncem zápasu.

Procházka v něm byl vyzyvatelem úřadujícího šampiona v polotěžké váze, brazilského bojovníka Glovera Teixeiry. Dějištěm souboje byl Singapur, diváci si tak museli přivstat.

Pro českého zástupce šlo o teprve třetí zápas v UFC, předchozí dva ukončil knokautem. Nakonec se tak stalo i tentokrát, jinak by nejspíš mohl na vítězství zapomenout. 

JIRI PROCHAZKA TAPS OUT GLOVER TEIXEIRA! 🤯🇨🇿🏆 @Jiri_BJP is the LIGHT HEAVYWEIGHT CHAMPION! #UFC275 pic.twitter.com/XUE1cV4dxr

— UFC Europe (@UFCEurope) June 12, 2022

Na body by totiž podle všeho prohrál, jenže v závěrečném pátém kole využil příležitosti, pokusil se o škrcení a právě touto technikou si zajistil titul. Teixeira totiž necelou půl minutu před koncem odklepal. 

Procházka se tak postaral o historický úspěch českého MMA, stal se prvním českým šampionem v nejprestižnější organizaci na světě. 

Témata: Jiří Procházka (MMA) UFC