Roland Garros: Alexander Zverev se zranil a skončil. Nadala vyzve Ruud

Alexander Zverev

Autor: ČTK, stars24.cz

4. června 2022 15:38

Soubojem učitele a jeho žáka bude nedělní finále mužské dvouhry na tenisovém Roland Garros, kde proti sobě stanou třináctinásobný šampion Rafael Nadal a nováček v grandslamovém finále Nor Casper Ruud.

Pátý hráč světa Nadal zaútočí dva dny po 36. narozeninách na pařížském antukovém turnaji na rekordní 14. triumf a může si celkovým 22. grandslamovým triumfem upevnit pozici nejúspěšnějšího hráče všech dob. Zápas o Pohár mušketýrů začne v 15:00.

Nadal, který před Roland Garros laboroval s chronickým zraněním nohy, je v pařížském finále počtrnácté. Všech předchozích 13 zápasů o titul vyhrál, naposledy triumfoval před dvěma lety.

V letošním čtvrtfinále Nadal vyřadil ve čtyřech setech úřadujícího šampiona a světovou jedničku Srba Novaka Djokoviče. V semifinále postoupil poté, co si za stavu 7:6, 6:6 Němec Alexander Zverev poranil kotník a musel vzdát. Na Roland Garros má Nadal 111 výher, prohrál jen ve třech zápasech.

Španělský "antukový král" může po lednovém vítězství na Australian Open získat letos druhý grandslamový triumf. Dvaadvacátým titulem by posunul vlastní historické maximum. Djokovič a Švýcar Roger Federer jich mají dvacet.

Nadal je druhým nejstarším finalistou Roland Garros po sedmatřicetiletém Billu Tildenovi v roce 1930. Pokud v neděli uspěje, stane se nejstarším vítězem turnaje v historii.

Témata: Alexander Zverev tenis