MS v hokeji za rok na stejném místě, druhé dějiště se změní. Pak přijde na řadu Česko

Fanoušci na stadionu.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

27. května 2022 16:56

Finsko se letos ujalo pořadatelství mistrovství světa v hokeji, které příští rok mělo proběhnout v Rusku, To však bylo vyřazeno kvůli agresi na Ukrajině. Kdo se chopí organizace šampionátu místo něj?

MS 2022 probíhá v Tampere a Helsinkách, ve finském hlavním městě se už dohrálo. Prvně jmenované sídlo bude hostit hokejisty i v příštím roce, druhé dějiště se ovšem změní. Bude jím lotyšská Riga.

The 2023 #IIHFWorlds will be held in 🇫🇮 Tampere and 🇱🇻Riga! And for the following years in:🇨🇿 2024: Prague & Ostrava (Czechia)🇸🇪 🇩🇰 2025: Stockholm (Sweden) & Herning (Denmark)🇨🇭2026: Zurich & Fribourg (Switzerland)More: https://t.co/xGfNBCYs0e@leijonat @lhf_lv pic.twitter.com/Ss8mkMg1qv

— IIHF (@IIHFHockey) May 27, 2022

V roce 2024 se šampionát uskuteční po devíti letech opět v České republice, stejně jako v předchozích dvou případech poslouží arény v Praze a Ostravě.

Pro následující rok připadlo pořadatelství švédskému Stockholmu a dánskému Herningu. V roce 2026 se pak dočkají Švýcaři, konkrétně města Curych a Fribourg. Alpská země přišla o mistrovství před dvěma lety kvůli pandemii covidu-19.

Témata: hokej Hokej MS