Česko - Německo 4:1. Rozhodly přesilovkové góly, národní tým bude hrát o medaile

Ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. května 2022 17:37

Národní tým bude po třech letech opět hrát na mistrovství světa v hokeji o medaile. Ve čtvrtfinále porazil Německo 4:1, rozhodly tři góly elitní přesilovkové formace a vynikající výkon brankáře.

Pro klíčový zápas turnaje se po předchozí prohře s Finskem vrátili Karel Vejmelka do branky a Michal Jordán do obrany. Vstup se náramně vydařil, když si reprezentanti ihned vybojovali přesilovku a v ní udeřili. Elitní formace připravila pro Davida Pastrňáka pozici, z níž se střelec Bostonu tradičně nemýlí. 

Výhodu se národnímu týmu podařilo využít i po druhém faulu Němců. Stejná česká sestava tentokrát připravila skvělou pozici pro kapitána Romana Červenku, který opět rozvlnil síť za Grubauerem. 

Němci si přesilovku zahráli až ve druhé třetině po Červenkově faulu, svěřenci finského trenéra Kariho Jalonena ji však i díky zákrokům Vejmelky přečkali. Čeští hokejisté naopak využili i třetí početní výhodu, tentokrát pálil přesně David Krejčí. 

Ve třetí třetině zkusil soupeř poměrně brzy v přesilovce odvolat gólmana. Převahu dvou hráčů sice nevyužil, ale po návratu Tomáše Kundrátka z trestné lavice se prosadil Moritz Seider. 

Hra s prázdnou brankou se však podruhé už Němcům nevyplatila, když se do ní trefil Jiří Smejkal a stvrdil český postup do bojů o medaile. O soupeři v semifinále se rozhodne až večer. 

Témata: hokej Hokej MS