Česko - Lotyšsko 5:1. Rozhodla skvělá první třetina, dvěma body přispěl Pastrňák

Ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

19. května 2022 21:40

Poprvé s hvězdným útočníkem Davidem Pastrňákem v sestavě nastoupil národní tým na mistrovství světa ve Finsku a hned se to projevilo. Odnesli to Lotyši, kteří se gólově prosadili až za stavu 0:5 ze svého pohledu.

Pastrňák zahrozil hned v úvodním střídání, kdy se dostal k nebezpečné střele. Jako první se ale gólově prosadil Hynek Zohorna na začátku páté minuty, když zblízka dorazil střelu Tomáše Hertla. Pastrňák se uvedl vzápětí asistencí na přesilovkový gól nejvíce bodujícího reprezentanta Romana Červenky.

Navíc v sedmé minutě přidal bekhendem třetí branku Michael Špaček. Další český gól muselo potvrdit video, jeho autorem byl Hertl, zaznamenal tak druhý bod. V závěru první třetiny se poprvé na turnaji trefil také Pastrňák. 

Po návratu na led svěřenci finského trenéra Kariho Jalonena ve střílení branek zvolnili. Druhá část skončila bez branek, negativním prvkem bylo zranění Jakuba Vrány, který odkulhal do kabiny.

Do třetí třetiny ale střelec Detroitu opět nastoupil. Na jejím začátku přišel o čisté konto brankář Karel Vejmelka, po minutě hry jej překonal Arturs Kulda. Puk se v tu chvíli ocitl v síti naposledy. Češi tak zaznamenali druhou výhru v základní skupině. 

Česko - Lotyšsko 5:1 (5:0, 0:0, 0:1)5. Zohorna (Hertl, Sklenička), 5. Červenka (Pastrňák, Krejčí), 7. Špaček (Flek), 17. Hertl (Zohorna, Blümel), 19. Pastrňák (Krejčí, Červenka) - 42. Kulda (Bukarts, Džerinš) 

Témata: hokej Hokej MS