MS v hokeji 2022: Začíná být jasné, kdo bude Česko reprezentovat!

Ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

2. května 2022 13:39

Příští týden v pátek odstartuje mistrovství světa v hokeji ve Finsku i ze účasti českého týmu. Reprezentanty čeká ještě jeden přípravný turnaj, už v pozměněném složení. Kdo všechno bojuje o místo na šampionátu?

Čechům se přitom vydařil domácí turnaj v Ostravě, který vyhráli a na cestě k triumfu vysoko zvítězili nad Švédskem. Právě do země reprezentantů tří korunek vyrazí v tomto týdnu na poslední přípravná utkání.

Po Českých hokejových hrách ale přišla další obměna kádru, řada hráčů byla vyřazena a jejich místa zaujali hráči ze zámořské NHL či finalisté extraligy.

Takto vypadá tým pro Švédské hokejové hry. pic.twitter.com/1xSGAq1fQW

— Hokejový nároďák (@narodnitym) May 1, 2022

Do brány bude nově připraven Karel Vejmelka, s nímž se počítá na post jedničky. Obranu nově posílili Filip Hronek z Detroitu, Tomáš Kundrátek a David Musil z Třince, Michal Moravčík ze Sparty a Radim Šimek ze San Jose.

K ještě lepší produktivitě by měli národnímu týmu dopomoci útočníci Tomáš Hertl ze San Jose, Filip Chlapík ze Sparty, Dmitrij Jaškin z Arizony, David Krejčí z Olomouce, Dominik Simon z Anaheimu a Jakub Vrána z Detroitu. 

Témata: Hokej MS hokej