MS v hokeji 2022: Český nároďák už zahájil přípravu! Pojede Krejčí?

Ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

2. dubna 2022 10:10

Česká hokejová reprezentace po historickém neúspěchu na ZOH v Pekingu již s novým realizačním týmem vyhlíží světový šampionát, který se letos uskuteční ve Finsku. Národní tým už se začíná rýsovat.

Svaz v pátek zveřejnil složení národního týmu pro druhý týden přípravy, během nějž se odehrají první přípravné zápasy. Reprezentaci aktuálně tvoří především hráči z klubů, které již nepokračují v extraligovém play-off.

👥 Takto vypadá složení #narodnitym pro druhý týden přípravy a zápasy s Rakouskem. Lukáš Jašek bohužel ze zdravotních důvodů nemůže zasáhnout do přípravy ani samotného #mshokej, brankář Petr Kváča by se měl zapojit o týden později v Chomutově. pic.twitter.com/1GQ9CRMKlh

— Hokejový nároďák (@narodnitym) April 1, 2022

Očekávají se však ještě příjezdy hokejistů z NHL i dalších hráčů. Například David Krejčí by se měl přidat k týmu týden až dva před MS, do té doby se bude připravovat individuálně, informovala reprezentace. 

Mistrovství světa letos pořádá Finsko, šampionát začne 13. května a vyvrcholí 29. května. Česko narazí ve skupině na domácí reprezentaci, USA, Švédsko, Lotyšsko, Norsko, Velkou Británii a Rakousko.

Reprezentaci nově vede finský trenér Kari Jalonen, který po neúspěchu na olympiádě nahradil na lavičce Filipa Pešána. 

Témata: Hokej MS CZE Tým hokej