Extraliga: Hokejisté Liberce porazili Spartu 4:2

Hokej, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. března 2022 18:35

Hokejisté Liberce porazili ve čtvrtém čtvrtfinále play off extraligy Spartu 4:2 a odvrátili hrozbu konce sezony.

Bílí Tygři snížili stav série hrané na čtyři vítězství na 1:3, gólem a asistencí se na tom podílel útočník Jakub Klepiš. Výborný výkon podal brankář Petr Kváča.

Severočeši začali aktivněji, výraznější šanci si ale vytvořit nedokázali. Za Spartu se v 8. minutě připomněl Buchtele, jenž v sestavě nahradil Šmerhu. Oba týmy se snažily hrát hlavně zodpovědně do obrany. Větší příležitost si vypracoval až v 19. minutě hostující Horák, Kváča byl ale připraven. Domácí odpověděli přečíslením dva na jednoho, střelu Dlouhého však Machovský zlikvidoval.

Do druhé třetiny vstoupili lépe Pražané, do vedení se ale dostal Liberec. Ve 24. minutě otevřel po libereckém tlaku skóre na brankovišti důrazný Klepiš a postaral se o první gól svého týmu při hře pět na pět v sérii. Sparta rychle odpověděla, Kváču překonal po Sobotkově přihrávce obránce Polášek.

Bílí Tygři se ještě ve druhé části dostali do vedení, když si v přesilovce vstřelil vlastní gól Stoljarov. Ve 38. minutě mohl vyrovnat Buchtele, pozorný Kváča si ale s jeho šancí poradil. Hosté se i nadále tlačili za vyrovnáním, ale Severočeši pozorně bránili a v polovině závěrečné dvacetiminutovky je po Klepišově přihrávce přiblížil výhře Rosandič. Vzápětí mohlo být rozhodnuto, Šír ale čtvrtý gól nepřidal.

V 54. minutě mohl snížit Řepík, Kváča ale předvedl skvělý zákrok a lapačkou střelu kapitána Sparty zastavil. O pár vteřin později podruhé kapituloval, když jej z dorážky překonal Pavelka. I díky dalšímu výbornému zákroku Kváči proti Chlapíkově střele se hostům vyrovnat nepodařilo, naopak při power play inkasovali ještě jednou.

Témata: hokej